Dag 6. recept på favorit bakverk
Har väl inget speciellt bakverk eller så, men det här är sjukt gott -
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl strösocker
- 3 st gelatinblad
Garnering:
- säsongens bär eller frukt
Glutenfritt
Vegetariskt -Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.
Kommentarer
Trackback